Arbeidsconflict en ziekmelding

Datum: 29 juli 2017 | Categorie: Mediation, Zakelijk conflict

Arbeidsconflict en ziekmelding

Als werkgever kunt u ermee te maken krijgen: een medewerker die zich na een arbeidsconflict ziek meldt. Conflicten op de werkvloer gaan bijna altijd ten koste van de prestaties van uw medewerkers. Of dit nu een conflict is tussen collega’s onderling of tussen u en uw werknemer. Soms is het gevolg van het conflict ziekteverzuim of zelfs ontslag.

Een arbeidsconflict gaat gepaard met emotie en zorgt voor veel stress. Het is mogelijk dat een werknemer ziek wordt als gevolg van het conflict. Maar de ziekmelding kan ook een manier zijn om de confrontatie met degene met wie de werknemer een conflict heeft uit de weg te gaan. Een lastige situatie voor u als werkgever!

Ziek melden bij arbeidsconflict

Vermoedt u dat een medewerker zich heeft ziek gemeld als gevolg van een arbeidsconflict? Plan dan een gesprek om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan. Een mediator kan helpen om dit gesprek goed te laten verlopen en om goede afspraken te maken. De volgende tips kunnen u helpen bij het gesprek met de werknemer:

  • Accepteer de ziekmelding (ga niet in discussie of de medewerker wel of niet echt ziek is)
  • Blijf neutraal
  • Kies voor een vertrouwde omgeving

Mediation bij arbeidsconflict

Heeft u zelf een conflict met uw medewerker of wordt u gezien als partijdig? Schakel dan een mediator in om u te helpen bij het oplossen van het conflict. Mediation bij een arbeidsconflict is een doeltreffend middel om weer tot een werkbare situatie te komen. Een mediator stelt zich onpartijdig op en zoekt naar een win-win situatie.

Lees meer over mediation:

Heeft u vragen over mediation bij een arbeidsconflict? Neem contact op met de mediators van Melchior Mediations in Breda.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Mediator Lei van Roekel

Mediator Lei van Roekel heeft een goede reputatie bij vele bedrijven en mediationbureaus van rechtbanken en gerechtshoven. Hij startte in 2000 Melchior Mediations. Daarvoor werkte hij ruim 20 jaar bij een grote internationale bank-verzekeraar als gecertificeerd financieel planner, fiscaal-juridisch adviseur en HR-projectleider op het gebied van conflictmanagement.