Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Lei van Roekel

Oprichter van Melchior Mediations & Conflictmanagement drs. Leonard (Lei) van Roekel studeerde onder meer Economie en Conflictmanagement aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. Verder is hij alumnus van de UN/INCORE International School.

Lei was vanaf aanvang betrokken bij de introductie van mediation in Nederland doordat hij als mediator betrokken was bij ‘Mediation naast Rechtspraak’ projecten in Arnhem, Breda en Roermond.

Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring in het begeleiden van complexe vraagstukken met diverse belangen. Hij wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken als expert uitgezonden naar conflictgebieden. Hij werkte onder meer in Mogadishu (Somalië) voor de EU en Oost-Congo voor de VN.

LinkedIn profiel Lei van Roekel

Spreek met Lei van Roekel

Lei van Roekel

Gecertificeerd

Lei van Roekel staat als gecertificeerd mediator ingeschreven in het register van het International Mediation Institute (IMI) en is MfN-registermediator. In dit register zijn uitsluitend gekwalificeerde mediators opgenomen. Een MfN-mediator werkt volgens de strikte gedragsregels van het MfN-reglement waarin vertrouwelijkheid, onpartijdigheid en deskundigheid centraal staan.

Mediation is voor mij de emancipatie van ruziënde partijen. Als twee partijen het niet eens kunnen worden, dan is conflictbemiddeling hét middel om goede oplossingsafspraken te maken, zodat je inzicht krijgt in je eigen communicatie. Vaak zie je dan de oplossing vanzelf.

Mediator Lei van Roekel heeft een goede reputatie bij vele bedrijven en mediationbureaus van rechtbanken en gerechtshoven. Hij is integer, heeft aandacht voor zaken die niet uitgesproken worden en laat partijen op het juiste moment de verantwoordelijkheid nemen en daadkracht tonen.

Brede kennis en ervaring

Lei van Roekel startte in 2000 met Melchior Mediations & Conflictmanagement. Daarvoor werkte hij meer dan 20 jaar bij onder meer een grote internationale bank-verzekeraar als gecertificeerd financieel planner, fiscaal-juridisch adviseur en HR-projectleider op het gebied van conflictenmanagement.

Binnen Melchior Mediations werkt Lei als NMI en IMI mediator, facilitator en coach.