Mediation Breda

Mediation (conflictbemiddeling) is een snelle, informele procedure, waarbij onder deskundige begeleiding naar een oplossing van een particulier of zakelijk conflict wordt gezocht. Zonder verstrikt te raken in juridische procedures. Beide partijen gaan vrijwillig de procedure in en kunnen desgewenst tussentijds uitstappen.

Oplossing voor uw conflict

Werkt voor
Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Hoe werkt mediation?

Onder begeleiding van een professionele, onafhankelijke mediator lost u uw conflict met de andere partij in één of meerdere gezamenlijke gesprekken op. Melchior Mediations helpt u om een verstoorde persoonlijke of zakelijke relatie te herstellen. In elk geval tot het niveau waarop u als onderhandelingspartners zelf weer tot een regeling voor uw conflict kunt komen.

Doordat beide partijen echter op een andere wijze met elkaar gaan communiceren, leidt mediation niet zelden tot een duurzaam herstel van onderlinge betrekkingen.

Bij mediation treedt de mediator treedt niet op als rechter maar stimuleert hij of zij u en uw gesprekspartner in het zoeken naar creatieve oplossingen. De oplossing komt in beginsel van u en uw conflictpartner zelf, zodat geen van beiden zich tekortgedaan zal voelen.

De rechter beslecht, bij de mediator komt u tot uw recht.

Voordelen mediation

Het grootste voordeel van mediation is dat alle partijen achter de uiteindelijke oplossing van het conflict staan. Omdat de betrokkenen zélf op zoek gaan naar een werkbare oplossing, wordt het conflict niet overgedragen aan een arbiter die een beslissende uitspraak moet doen. Mediation geeft ruimte voor het gezamenlijk zoeken naar een win-win resultaat.

Een ander voordeel van mediation zijn de lagere kosten. In veel gevallen is er slechts één mediator nodig die de belangen van beide partijen behartigt. Mediation leidt meestal relatief snel tot een uitkomst, vaak al binnen enkele gesprekken.

Echtscheiding Breda

Gaat u scheiden in Breda en omstreken en bent u op zoek naar de juiste ondersteuning? Bij Melchior Mediations besteden we zowel aandacht aan de inhoud van de echtscheiding of het conflict en de standpunten als aan de relatie, emoties en belangen van de betrokkenen.

Ons doel is om partijen uiteindelijk zonder strijd samen verder of uit elkaar te laten gaan. Daarom is nazorg een essentieel onderdeel van onze mediation: een oplossing bedenken is een stap in de goede richting. De uitvoering kan een conflict definitief uit de wereld helpen.

Wanneer mediation?

Mediation is bruikbaar in alle conflictsituaties waarin de betrokken partijen de onderlinge wil en de juridische ruimte hebben om tot een oplossing te komen. Mediation wordt onder meer toegepast bij:

 • Echtscheidingen
 • Familieconflicten zoals familieruzies of ruzies over de verdeling van de erfenis
 • Arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer, tussen werknemers onderling of tussen directie en ondernemingsraad
 • Handelsconflicten over contracten of de uitleg van overeenkomsten
 • Interculturele conflicten
 • Bedrijfsconflicten binnen (overheids)organisaties of bij een bedrijfsovername
 • Conflicten tussen overheid en burger
 • Conflicten tussen klant en leverancier
 • Conflicten tussen zorgverlener en patiënt
 • Incassogeschillen
 • Buurgeschillen

Meer informatie

Neem voor meer informatie over mediation contact op met Melchior Mediation uit Breda. We zijn gevestigd in de Watertoren aan de Wilhelminasingel 19. Wij helpen u graag om uw conflict op een voor alle partijen aanvaardbare manier op te lossen.