Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Echtscheiding

Echtscheiding

Melchior Mediations heeft zich gespecialiseerd in een doeltreffende, kostenbesparende methode om een scheiding zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. We kunnen werken tegen een uurtarief of tegen een vaste prijsafspraak waardoor u weet waar u aan toe bent.

Hulp bij echtscheiding?

Melchior Mediations

Gratis uitleg en kennismakingsgesprek

Bij echtscheiding mediation werken wij op verzoek met een gratis advies- en kennismakingsgesprek. In of vlak na dit gesprek schatten we in hoe complex of niet complex uw echtscheiding is en wat de kosten zullen gaan worden. Tevens gaan we na of u in aanmerking komt voor een toevoeging of gebruik kunt maken van een rechtsbijstandverzekering waardoor de kosten voor de mediation verlaagd worden.

Mediation bij echtscheiding, er is geen verliezer! Ex-ouders bestaan niet!

Neem vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis intake. Met onze echtscheiding mediation komen alle partijen er op een goede manier uit!

Tarieven

Eigen bedrijf en scheiden? Mediator Lei van Roekel van Melchior Mediations kan u helpen. Hij werkte meer dan 20 jaar bij onder meer een grote internationale bank-verzekeraar als gecertificeerd financieel planner, fiscaal-juridisch adviseur en HR-projectleider op het gebied van conflictenmanagement.

Echtscheiding

Scheiden kent weinig positieve kanten. Een echtscheiding kost tijd en geld en kan heel pijnlijk en emotioneel zijn, zeker als de belangen van u en uw ex-partner van elkaar verschillen.

Bij een echtscheiding dienen de volgende zaken geregeld te worden:

 1. Er dient een echtscheidingsconvenant opgemaakt te worden;
 2. Indien er minderjarige kinderen zijn dient er een ouderschapsplan te worden opgesteld;
 3. Er dient een inboedellijst gemaakt te worden waarmee de overige spullen in het huis verdeeld kunnen worden.

Doordat al deze zaken geregeld dienen te worden stimuleren de overheid en de rechtelijke macht niet voor niets bemiddeling zonder tussenkomst van de rechter: echtscheiding mediation.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Echtscheiding mediation

Bij echtscheiding mediation lost u samen met uw partner onder leiding van een onafhankelijke mediator van Melchior uw geschillen op. Uitgangspunt is dat de oplossingen voor beide partijen aanvaardbaar zijn. Wij helpen u verder om alle fiscale en juridische zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken.

Wij houden rekening met de gevoelens van beide partners, analyseren de wensen en geven helder begeleiding en ondersteuning bij het zoeken naar creatieve oplossingen en het maken van afspraken. Hierdoor hebben wij in de loop der jaren al vele scheidingen tot een goed einde zonder frustraties weten te brengen.

Download checklist scheiden

Weet wat u kunt verwachten wanneer u gaat scheiden! Download de checklist om na te gaan of u overal aan heeft gedacht.

  Aanmelden voor nieuwsbrief


  Door uw gegevens in te vullen gaat u akkoord met ons privacybeleid.

  De voordelen van een echtscheidingsmediator

  Als u bij een scheiding tegenover elkaar in de rechtszaal komt te staan, wint vaak één van de twee en verliest de ander. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Bij echtscheiding mediation zoeken we naar een win-winsituatie, wat wel zo prettig is als u na de scheiding nog veel met elkaar te maken krijgt. Vooral als u samen kinderen heeft, is het belangrijk dat u ook na de scheiding nog samen door één deur kunt. Kies daarom voor een echtscheidingsmediator.

  Een ander voordeel is dat echtscheiding mediation goedkoper is dan langdurige juridische procedures. U spaart de kosten van een tweede advocaat uit en u wordt het snel en efficiënt eens.

  Lees ook: Wat kost scheiden?

  Het resultaat

  Wat kunt u van Melchior echtscheiding mediation verwachten:

  • professionele begeleiding en respectvolle scheidingsbemiddeling
  • omgangsregeling en ouderschapsplan
  • alimentatieberekening conform Trema normen
  • verdelingsplan bezittingen en schulden
  • verdelingsplan i.c. vermogensverdeling en pensioenverevening
  • een degelijk echtscheidingsconvenant
  • indiening scheiding bij de rechtbank

  De voorwaarden

  Scheiden in Breda? Melchior toetst elke echtscheiding mediation vooraf. Als de mediation voorwaarden niet voldoende gewaarborgd kunnen worden, zal de mediation niet starten. Het is belangrijk dat beide partners:

  • vrijwillig deelnemen
  • vrijblijvend deelnemen
  • vertrouwelijk met informatie omgaan
  • de intentie hebben om er met behulp van de mediator uit te komen

  Eigen bedrijf en scheiden?

  MfN gecertificeerd

  Lei van Roekel van Melchior Mediations heeft een gedegen financiële en juridische achtergrond en beschikt over jarenlange ervaring in echtscheiding mediation. Hij is al 20 jaar MfN gecertificeerd. Het MfN waarborgt de kwaliteit van mediators in Nederland en staat garant voor deskundigheid, onpartijdigheid en vertrouwelijkheid.

  Meer informatie

  Neem voor meer informatie over echtscheiding mediation contact op met Melchior Mediations in Breda. Wij helpen u graag om er op een goede manier uit te komen.

  Gratis adviesgesprek aanvragen