Wat is een MfN-geregistreerde mediator?

Datum: 23 november 2016 | Categorie: Mediation

MfN Registermediator

Een MfN-geregistreerde mediator heeft een door het MfN erkende opleiding met succes afgerond en is geslaagd voor de kennistoets en het praktijkexamen. De titel MfN-registermediator is een beschermde titel. MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland. Dit is een groep van grote landelijke verenigingen van mediators. Het MfN houdt zich onder andere bezig met het beleid voor de kwaliteit van het mediationberoep.

MfN-register

Het MfN-register (voorheen NMI register) is ondergebracht in een aparte kwaliteitsstichting, de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM). Mediatorsfederatie Nederland houdt in het register een lijst bij van mediators die voldoen aan strikte eisen. Een MfN-registermediator wordt alleen opgenomen in het register als hij of zij een door het MfN erkende opleiding heeft afgerond en slaagt voor de kennistoets. Maar dat is niet alles. De mediator moet daarnaast ook kunnen aantonen dat hij of zij ervaring heeft opgedaan. Hiervoor moet een praktijkexamen worden afgelegd.

MfN-geregistreerde mediators moeten zich jaarlijks laten bijscholen. En een door het MfN vastgesteld aantal mediations uitvoeren. Meer weten? Neem een kijkje op de website van MFN register.

Melchior Mediations

De mediators van Melchior Mediations zijn MfN-geregistreerde mediators. Onze specialisaties zijn: mediation voor bedrijfsleven en particulieren en conflictmanagement voor organisaties.