Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Kinderen en scheiden

Kinderen en scheiden

Heeft u kinderen en wilt u scheiden? Uw partner loslaten, of u er nu zelf voor gekozen heeft of niet, betekent dat u een moeilijke periode in uw leven door moet. Daar komen veel vragen bij kijken. Maar de moeilijkste vraag is meestal: “hoe moet het nu met de kinderen”.

Geen standaard ouderschapsplan dat u ook via internet kunt downloaden!

Ook een uniek plan

Kind en scheiding

Kinderen en scheiden

De zorg voor uw kind(eren)

De zorg voor uw kind of kinderen is vaak het meest emotionele onderwerp bij een scheiding. Het is heel belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden met u ex-partner over de zorgtaken. Dat blijkt in de praktijk soms moeilijker dan verwacht. Er dient een schema gemaakt te worden over de zorgdragen. Er moet een financiële afspraak gemaakt worden  over de kosten van de kinderen. Maar soms is er ook verschil van inzicht over hoe u uw  kind(eren) wilt opvoeden. Welke waarden en normen vindt u belangrijk en hoe ziet u de toekomst van u kind(eren), de rol van een eventuele nieuwe partner et cetera. 

Bekijk het YouTube video: Open brief ‘Aan alle gescheiden ouders’:

Open brief ‘Aan alle gescheiden ouders’

Mediation bij echtscheiding met kinderen

De mediator van Melchior Mediations in Breda maakt samen met u een goed plan voor de toekomst.  Geen standaard ouderschapsplan dat u ook via het internet kunt downloaden, maar een goed afgestemd en uitgebalanceerd plan dat ook echt in de praktijk gaat werken. Uw kind of kinderen komen daarbij op de eerste plaats, het uitgangspunt bij het maken van dit plan is dat u als moeder en u als vader ruimte krijgt om onder begeleiding bij ons aan tafel alles tot in detail door te spreken. Daarbij komt niet alleen de vraag “hoe” gaan we het regelen, maar vooral ook “waarom” willen we het zo regelen ruimschoots aanbod.

Aan onze mediation tafel zullen wij ons best doen om tijdens het gesprek de juiste vragen te stellen op de juiste momenten waardoor het gesprek dieper gaat dan aan u eigen keukentafel. Uiteindelijk bepaald u als ouders wat de inhoud wordt van het plan, als u vindt dat het bijdraagt kunnen we ook in gesprek gaan met de kinderen om te onderzoeken wat zij graag willen.

Niemand houdt zoveel van u kind(deren) dan u als vader en moeder, daarom weet u het allerbeste wat goed voor hun emotionele ontwikkeling is. Apart leven van uw partner betekent dat u opnieuw invulling moet gaan geven aan uw eigen ouderschap. En dat is een hele klus! Zeker als er als gevolg van het scheiden al zoveel onzekerheden zijn. U kunt er op vertrouwen dat wij u daarbij vanuit persoonlijke betrokkenheid gaan ondersteunen.

Gratis intakegesprek aanvragen

Meer adviezen voor gescheiden ouders leest u hier.

Neem contact op

Gaat u scheiden in Breda of omstreken en zijn er kinderen bij de scheiding betrokken? Wij bieden de juiste ondersteuning. Neem contact op met Melchior Mediations voor een vrijblijvende en gratis kennismaking! Bel 076 750 23 61 of mail naar vanroekel@melchiormediations.nl. Melchior Mediations heeft een vestiging in Breda en een vestiging in Den Bosch. De vestiging in Den Bosch is ook via het algemene telefoonnummer en emailadres bereikbaar.