Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Familieconflicten

Familieconflicten

Melchior Mediations kan bij complexe familieconflicten bemiddelen tussen de partijen. Het doel is om de betrokkenen weer met elkaar in gesprek te laten komen. Zo kan men met elkaar manieren zoeken en vinden om het conflict op te lossen.

Familieconflict oplossen

Familieruzie Zet u de eerste stap naar een voor iedereen goede oplossing van een familieconflict?

Gratis intake

Bij familieconflicten en familieruzies is het vaak moeilijk om samen de stap naar mediation te zetten. Meestal neemt een van de betrokkenen contact op met de mediator. Nadat u hem in het kort uw verhaal heeft verteld, neemt de mediator contact op met het familielid met wie u het conflict heeft. Hij onderzoekt of het familielid bereid is om een kort gesprek te voeren. Tijdens dat korte gesprek onderzoekt de mediator hoe groot de kans is op een succesvolle mediation. Daarna beslist u gezamenlijk of u wilt proberen uw familieconflicten met mediation op te lossen.

Zet u de eerste stap naar een voor iedereen goede oplossing van een familieconflict? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak voor een gratis kennismaking en adviesgesprek  van een half tot een heel uur.

Familieconflicten

Binnen een familie leven mensen die een nauwe band met elkaar hebben. Wanneer die band op wat voor manier dan ook beschadigd raakt, leidt dit tot grote spanningen en emoties. Bij familieconflicten vermijden beide partijen vaak lange tijd alle contact met elkaar. Het wordt steeds moeilijker om contact met elkaar te zoeken. Omdat er veel gebeurd is, omdat men bang is dat de ander het niet zal begrijpen of omdat er nog heel veel uit te leggen is.

U kent waarschijnlijk ook de voorbeelden van het programma “Het Familiediner“.

Mediation bij familieconflicten

Melchior Mediation kan helpen om de complexe familieconflicten op te lossen en de relaties te herstellen. Onder professionele en respectvolle leiding van een onafhankelijke bemiddelaar, voeren de partijen die een conflict hebben één of meerdere gesprekken.

Het uitgangspunt is een win-win situatie met oplossingen die voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Wij houden rekening met de gevoelens en wensen van alle partijen en geven helder begeleiding en ondersteuning bij het zoeken naar creatieve oplossingen en het maken van afspraken.

Soorten familieconflicten

Er zijn vele soorten familieconflicten waarbij mediation kan helpen zoals bijvoorbeeld:

  • ruzie tussen ouders en kinderen
  • onenigheid tussen (schoon)ouders en kinderen
  • ruzie tussen grootouders en kleinkinderen
  • ruzie tussen kinderen onderling
  • conflicten over de verdeling van een erfenis
  • conflicten over de zorg voor een familielid

De voordelen

Bij complexe familieconflicten moet de rechter er wel eens aan te pas komen. Een voordeel van mediation is dat het goedkoper is dan langdurige juridische procedures. U spaart de kosten van een tweede advocaat uit en u wordt het snel en efficiënt eens.

De voorwaarden

Melchior toetst elke zaak vooraf. Als de mediation voorwaarden niet voldoende gewaarborgd kunnen worden, zal de mediation niet starten. Bij familieconflicten is het belangrijk dat alle partijen:

  • vrijwillig deelnemen
  • vrijblijvend deelnemen
  • vertrouwelijk met informatie omgaan
  • de intentie hebben om er met behulp van de mediator uit te komen

MfN geregistreerd

Lei van Roekel van Melchior Mediations heeft een gedegen financiële, juridische en psychologische achtergrond en beschikt over jarenlange ervaring in mediation bij complexe familieconflicten. Hij is al 20 jaar gecertificeerd bij de Mediation Federatie Nederland (MfN) dat de kwaliteit van mediators in Nederland waarborgt en garant staat voor onpartijdigheid, deskundigheid en vertrouwelijkheid.

Mediator Paulette van Diesen van Melchior Mediations is gespecialiseerd in familieverhoudingen in de islam. Dit komt goed van pas bij conflicten waar de betrokkenen een islamitische achtergrond hebben.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over conflictbemiddeling bij familieconflicten contact op met Melchior Mediations in Breda. Wij helpen u graag om er op een goede manier uit te komen.