Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Scheidingsbemiddeling

Scheidingsbemiddeling is dé oplossing voor partners die er samen niet uitkomen en de stap naar de rechter willen voorkomen. Met behulp van een onafhankelijke en deskundige derde wordt bij scheidingsbemiddeling naar een win-win situatie voor beide partijen gezocht.

Uw bemiddelaar?

Scheidingsbemiddeling

Bemiddeling bij een scheiding

Scheiden kent weinig positieve kanten en kan zeer pijnlijk en emotioneel zijn. Als de belangen van de partners veel van elkaar verschillen, wordt het nog erger. Is het moeilijk of onmogelijk om de echtscheiding zelf te regelen? Scheidingsbemiddeling biedt dan een oplossing.

Melchior Mediations in Breda heeft een doeltreffende en kostenbesparende methode ontwikkeld om een echtscheiding zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Bij de bemiddeling wordt rekening gehouden met de inhoud en de standpunten van de twee partijen maar ook met de emoties en de onderlinge relatie.

Gratis intake

Als u in een echtscheiding bent verwikkeld en hulp nodig heeft om er op een goede manier uit te komen, neem dan contact op met Melchior Mediations in Breda. In een gratis intakegesprek schatten we in hoe complex de situatie is en wat de kosten zullen worden van echtscheidingsbemiddeling. We kunnen zowel tegen een uurtarief werken als tegen een vaste prijsafspraak waardoor u weet waar u aan toe bent.

Voordelen scheidingsbemiddeling

Bij scheidingsbemiddeling wordt de relatie niet onnodig beschadigd en wordt een gang naar de rechter voorkomen. Het voorkomt dat er een bindende uitspraak wordt gedaan die in het nadeel is van een van de partners. Bij de rechter is er immers vaak sprake van een winnaar en een verliezer.

De kosten van scheidingsbemiddeling zijn relatief laag ten opzichte van juridische procedures. En de methode is snel en effectief. In één of meerdere gesprekken wordt vaak al een oplossing gevonden.

Lees ook: Voordelen scheidingsbemiddeling

Resultaat scheidingsbemiddeling

Bij scheidingsbemiddeling is er uiteindelijk geen verliezer of winnaar. Er wordt naar een oplossing gezocht die voor beide partijen aanvaardbaar is. Hierdoor wordt een basis voor de toekomst gelegd wat wel zo prettig is als u kinderen heeft en nog met elkaar te maken krijgt nadat de scheiding is uitgesproken.

Bij echtscheidingsbemiddeling wordt er een convenant opgesteld met daarin afspraken over onder meer:

  • een omgangsegeling voor de kinderen
  • de verdeling van de bezittingen en schulden
  • de woning en de hypotheek
  • het betalen van kinder- en/of partneralimentatie

Verder worden alle fiscale en juridische zaken die bij een scheiding komen kijken, door de bemiddelaar geregeld.

Voorwaarden scheidingsbemiddeling

Niet elke echtscheidingszaak komt in aanmerking voor scheidingsbemiddeling. Een belangrijke voorwaarde is dat beide partners de intentie hebben om er samen met de bemiddelaar uit te komen.

Verder moeten zij tijdens de scheidingsbemiddeling vertrouwelijk met informatie omgaan en vrijwillig deelnemen. Deelname is tevens vrijblijvend: beide partners hebben het recht om uit te stappen.

Meer informatie

Gaat u scheiden in Breda en bent u benieuwd wat wij voor uw situatie kunnen betekenen? Neem voor meer informatie over scheidingsbemiddeling contact op met Melchior Mediation in Breda. Wij helpen u graag om eruit te komen.