Tarieven

Mediation is over het algemeen minder kostbaar dan een juridische procedure. In veel gevallen is er slechts één mediator nodig die de belangen van beide partijen behartigt. Mediation leidt meestal relatief snel tot een uitkomst, vaak al binnen enkele gesprekken.

Contact opnemen

Tarieven mediation
Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Gratis intake

Omdat het eerste gesprek een intake is, is het eerste half uur geheel kosteloos. Vervolgens gaat het traject van start. Naarmate het proces vordert, hebben de partijen zelf grote invloed op de duur en daarmee op de kosten van het traject.

Kostenverdeling

De kosten worden in principe door de partijen gedeeld. Uiteraard zijn andere afspraken tussen de partijen ook mogelijk. U krijgt van de mediator een tijdverantwoording overlegd met daarin het aantal besteedde uren. In het geval van een arbeidsconflict neemt de werkgever vaak de volledige kosten van de mediation voor zijn rekening.

Rechtsbijstandsverzekering of toevoeging

Als u een rechtsbijstandsverzekering heeft afgesloten, kunt u bij uw verzekeraar informeren of mediation wordt vergoed. Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation, kunt u van de overheid een tegemoetkoming krijgen. Dit hangt af van het inkomen van u en uw partner en het vermogen dat u bezit. U betaalt zelf eenmalig een eigen bijdrage van minimaal € 55,- en maximaal € 109,- op basis van 8 uur mediation. Om in aanmerking te kunnen komen voor de tegemoetkoming voor mediation, moet u een toevoeging van de overheid aanvragen. Wij zullen u hierbij ondersteunen.

Uurtarief of vast bedrag

De kosten van mediation bestaan uit het honorarium van de mediator dat wordt berekend volgens een uurtarief of op basis van een vast bedrag.

Wilt u vooraf weten waar u aan toe bent dan kunt u altijd kiezen voor het maken van een vaste prijsafspraak. Tijdens een intake kunnen we een inschatting maken van de tijdsbesteding en daarmee samenhangende kosten.

Het honorarium is niet afhankelijk van het bereiken van een oplossing. De mediators van Melchior Mediations hanteren de volgende uurtarieven:

€ 175,- per uur voor particuliere zaken
€ 195,- per uur voor zakelijke conflicten of geschillen

Kosten echtscheiding of beëindiging samenleving

Echtscheiding vast tarief

Nadat er een eerste gezamenlijk gesprek heeft plaats gevonden kan er op uw verzoek een indicatie gemaakt worden van de totale tijdsinvestering. Op basis van deze indicatie wordt een vaste prijsafspraak opgesteld. Dit gebeurt alleen op verzoek bij de start van de mediation. U heeft op dat moment de keuze om te werken op basis van uurtarief of op basis van deze vaste-prijsafspraak.

Dit betekent dat er niet meer gerekend wordt dan bedrag in de vaste prijsafspraak. (Alleen ingeval u het aantal begrote uren met meer dan een derde overschrijdt zullen we nieuwe afspraken moeten maken voor het vervolg. Indien we een derde minder dan de begrote uren nodig hebben rekenen we via het uurtarief, dus in uw voordeel)

Echtscheiding vast tarief pakketten:

Echtscheiding zonder subsidie:

€  1055,- per persoon

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • 2 Mediation besprekingen
 • Ouderschapsplan
 • Alimentatieberekening
 • Vermogensverdeling
 • Scheidingsconvenant
 • (niet inbegrepen: bekrachtiging rechtbank)

Echtscheiding met volledige subsidie:

€ 96,- per persoon

 • Gratis kennismakingsgesprek
 • 1 Mediation bespreking
 • Ouderschapsplan
 • Alimentatieberekening
 • Vermogensverdeling
 • Scheidingsconvenant
 • Bekrachtiging rechtbank

Gaat u scheiden en bent u benieuwd naar de totale kosten hiervan? Lees meer in het artikel: “Wat kost scheiden?

Meer informatie

Meer informatie nodig over de kosten van scheiden in Breda? Neem voor meer informatie contact op met Melchior Mediations in Breda.