Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Conflictmanagement

Conflictmanagement: het vergroten van de ontwikkeling van uw bedrijf

Door conflictmanagement toe te passen, kan uw bedrijf of organisatie kosten besparen en de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers vergroten. Conflicten binnen een bedrijf kosten geld en gaan vaak ten koste van bedrijfsresultaten.

Melchior Mediations biedt conflictmanagement op maat voor bedrijven en organisaties. Neem voor informatie contact op of lees meer over de aanpak en expertise onder maatwerk.

Conflict oplossen

conflictmanagement

Conflictmanagement: Vergroot de ontwikkeling van uw bedrijf

Zakelijke Conflicten oplossen met mediation

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat aandacht voor conflicthantering in organisaties noodzakelijk is. Dit omdat het aantal tegenstellingen in organisaties anders zal toenemen. Dit gaat ten koste van de resultaten. In alle geledingen van de samenleving wordt strijd geleverd, elke dag weer. Toch beschikken organisaties zelden over een beleid op het gebied van conflictmanagement. Als gevolg hiervan ontbeert men informatie over zichtbare en verborgen kosten die conflicten met zich mee brengen.

Direct meer informatie over conflictoplossing:

Arbeidsconflict

Handelsconflict

Onvoldoende voorbereid

Als u als manager geen visie hebt op arbeidsconflicten, handelt u ongestuurd. Soms laat u een conflict escaleren, soms grijpt u in. Daarmee laat u de kans liggen om medewerkers hun eigen conflictvaardigheid toe te laten passen. Als het echt nodig is kunnen ze immers een beroep doen op u als manager.

Veel organisaties laten zich door conflicten ‘overvallen’.  De onderneming reageert vervolgens ad hoc. Dit wekt verbazing als u weet dat alleen al in Nederland de kosten voor juridische procedures en afvloeiingsregelingen bij arbeidsconflicten 15 procent van de bruto loonsom van de gehele beroepsbevolking bedragen. Dit bedrag is hoger dan de kosten van het totale ziekteverzuim in Nederland! En dan zijn de zaken als het verlies aan productiviteit, kwaliteit en motivatie nog niet eens meegerekend.

Lees ook: FAQ: veelgestelde vragen over mediation bij arbeidsconflicten

Conflictmanagement

Conflictmanagement in bedrijven is meer dan het oplossen van conflicten. Het is het effectief toepassen van verschillende waarheden om het behalen van de doelstellingen van de organisatie en de ontwikkeling van de mensen die er werken te vergroten.

Conflicten zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van zowel de organisatie als de mensen die er werken. Daarmee zeggen we dat conflicten horen bij gezonde interactie en een eigen plaats verdienen in de omgang met elkaar. Conflicten zijn daardoor geen onverwachte, overdonderende gebeurtenissen waar u machteloos tegenover staat. Ze zijn even vanzelfsprekend als een complimentje, een goed gesprek of een prachtig product.

https://www.managementboek.nl/code/inkijkexemplaar/9789024416691/conflictcoaching-marijke-lingsma.pdf

Pro-actief conflictmanagement

Het ontwikkelen van een visie op conflicten betekent dat u zichzelf afvraagt wat u vindt van conflicten en hoe u graag wilt dat in uw organisatie wordt omgegaan met verschillen van mening.

Uit onderzoeken blijkt dat managers veel tijd kwijt zijn met conflicthantering. Vanuit Human Resources development kunt u op verschillende manieren conflictvaardigheidscompetenties ontwikkelen, onder meer door hierop stimulerend te coachen. Melchior Mediations verzorgt onder meer maatwerktrainingen voor managers en medewerkers.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Meer informatie conflictmanagement

Conflictmanagement of conflictbemiddeling in uw organisatie of bedrijf toepassen? Neem voor meer informatie contact op met Melchior Mediations in Breda om de mogelijkheden te bespreken.