Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Melchior Mediations

Lei van Roekel

Lei van Roekel

Meer over Lei

Paulette van Diesen

Paulette van Diesen

Meer over Paulette

Maatwerk mediation

Mediation is maatwerk, gericht op het heden en de toekomst. Bij Melchior Mediations besteden we niet alleen aandacht aan de inhoud van het conflict en de standpunten maar ook aan de emoties, belangen en relatie van de betrokkenen. Wij streven in alle openheid en eerlijkheid een win-win situatie na voor alle bij het proces betrokken partijen. Ons doel is om partijen uiteindelijk zonder strijd samen verder of – in het uiterste geval – zonder strijd uit elkaar te laten gaan. Wij beschouwen nazorg als een essentieel onderdeel van mediation: het bedenken van oplossingen is een stap in de goede richting maar het is de uitvoering die een conflict definitief uit de wereld kan helpen.

Problemen van vandaag zullen alleen worden opgelost als we besluiten ons te richten op morgen.

Integriteit

Melchior Mediations & conflictmanagement draagt integriteit, besef van waarden en normen, respect voor de belangen van anderen en transparantie in woord en gedrag hoog in het vaandel. Wij hanteren daarom een ethische code die door iedereen die voor of namens Melchior werkt, wordt onderschreven en nageleefd. Melchior Mediations toetst elke zaak. Als de mediation voorwaarden niet gewaarborgd kunnen worden, kan de mediation niet starten. Voor het slagen van mediation is het van belang dat alle betrokken partijen:

  • vrijwillig deelnemen
  • vrijblijvend deelnemen
  • vertrouwelijk met informatie omgaan
  • de intentie hebben om het geschil met behulp van de mediator op te lossen

Specialisten met jarenlange ervaring

Oprichter Lei van Roekel was vanaf aanvang betrokken bij de introductie van mediation in Nederland. Hij heeft dan ook jarenlange ervaring met zakelijke en particuliere conflicten. Lei van Roekel is zowel deskundig op financieel en fiscaal gebied als op het psychologische vlak. Juist die combinatie maakt dat Melchior Mediation sinds de oprichting in 2000 al meer dan 1500 mediations met een goede rating op haar naam heeft staan.

Paulette van Diesen werkt sinds 2009 voor Melchior. Haar expertise is conflictmanagement, andere culturen en levensbeschouwingen. Paulette heeft een master’s degree gehaald aan de Universiteit van Tilburg met als onderwerp ‘Christendom en Islam in de Nederlandse samenleving’. Als voormalig manager weet zij als geen ander wat het betekent om in situaties te werken waar moeilijke kwesties en tegengestelde belangen spelen.

Particulieren en bedrijven

Melchior Mediations werkt voor zowel particulieren als bedrijven. In de particuliere markt werken we vooral op het gebied van echtscheidingen voor vermogende particulieren. Ondernemingen steunen wij bij moeilijke groepsprocessen zoals fusies en splitsingen. Bedrijven schakelen ons in voor arbeidsconflicten en geschillen over samenwerking.

Lees meer: Scheiden Breda
Lees meer: FAQ: veelgestelde vragen over mediation bij arbeidsconflicten

Mediation bij arbeidsconflict

Deskundigheid

Melchior Mediations & conflictmanagement bundelt de krachten van ervaren en gemotiveerde mediators, professionals en specialisten op diverse vakgebieden. We werken onder meer samen met een aantal andere gecertificeerde mediators.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Melchior Mediations & conflictmanagement in Breda. Wij bespreken graag met u wat wij voor u kunnen betekenen.

Contact opnemen