Scheiden zonder advocaat

Scheiden zonder advocaat, kan dat wel?
Er lag een wetsvoorstel dat scheiden zonder advocaat mogelijk zou maken. Het zou dan in sommige gevallen mogelijk zijn om een echtscheiding aan te vragen zonder de hulp van een mediator of advocaat. In november 2017 is het voorstel ‘scheiden zonder rechter’ ingetrokken, omdat het voorstel niet voldoende draagkracht had.

Dit betekent dat scheiden zonder advocaat ook in de toekomst nog niet mogelijk zal zijn. Het is namelijk verplicht om tijdens de procedure consultancy te krijgen van een advocaat. Of prettiger: een mediator.

Contact ons

Van Roekel & Van Diesen
Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Mediation biedt uitkomst

Dat scheiden zonder advocaat van de baan is door het intrekken van het wetsvoorstel, betekent niet dat er geen alternatieve mogelijkheden zijn. Zo biedt mediation in veel gevallen ook een uitkomst. En het grote voordeel: één mediator is goedkoper dan twee advocaten en een rechtszaak. Daarnaast is scheiden met behulp van een mediator vaak sneller dan met behulp van advocaten.

Gratis intakegesprek aanvragen

Scheiden zonder advocaat, mét een mediator

Het voormalige wetsvoorstel gaf stellen (onder bepaalde voorwaarden) de ruimte om te scheiden zonder advocaat. Het intrekken van dit wetsvoorstel in november 2017 betekent dat scheiden zonder advocaat of bemiddeling van een mediator nog niet mogelijk is.

Betrekt u er liever geen advocaat bij, dan is mediation een prettig alternatief. Waar een advocaat erop gericht is om slechts één partij te vertegenwoordigen, staat mediation in het teken van beide partijen. Samen met de mediator stemt u alle belangrijke zaken af, op een manier waar zowel u als uw partner achter staan. Door te kiezen voor mediation is het tóch mogelijk om te scheiden zonder advocaat. Uw mediator vertegenwoordigt u beiden. Zo bespaart u zich een slepende rechtszaak.

Gratis kennismaken?

Bij een echtscheiding met advocaten en een rechtszaak is er vaak één winnaar en één verliezer. De kracht van mediation is dat er geen verliezers zijn. Daarnaast is mediation een stuk goedkoper dan langdurige juridische procedures.

Kies dus voor scheiden zonder advocaat, maar mét een mediator. Neem nu contact op met een van onze mediators. U kunt vrijblijvend gebruik maken van ons gratis kennismakingsgesprek. We leggen u graag uit wat Melchior Mediations voor u kan betekenen.