Scheiden: advocaat of mediator?

Datum: 30 augustus 2017 | Categorie: Echtscheiding, Mediation

Scheiden mediator

Wilt u een echtscheiding aanvragen maar twijfelt u of u de hulp van een advocaat of een mediator moet inschakelen? De keuze voor de een of de ander is afhankelijk van uw situatie. In deze blog leggen we meer uit over het verschil tussen een advocaat en een mediator.

Samen afspraken maken

U en uw partner gaan scheiden. Het is dan belangrijk dat er onderling afspraken worden gemaakt. Bijvoorbeeld over partneralimentatie, kinderalimentatie, verdeling van de spullen en een omgangsregeling met de kinderen.

Een mediator kan u helpen om samen deze afspraken te maken en op papier te zetten. Tijdens de mediation zal worden gezocht naar de beste oplossing voor beide partijen. Vervolgens wordt door de mediator het echtscheidingsconvenant en (indien u samen minderjarige kinderen heeft) het ouderschapsplan opgesteld.

Meer hierover kunt u lezen in het artikel “Echtscheiding zelf regelen”.

Vechtscheiding?

Gaat u met ruzie uit elkaar en dénkt u er niet over om samen met uw partner in één ruimte te zitten? Bij een vechtscheiding is mediation waarschijnlijk niet de beste keuze voor uw situatie.

Het nadeel van een echtscheiding met twee advocaten en een rechtszaak is de hoge kosten die zich met zich meebrengt.

De kracht van mediation is dat er géén verliezers zijn en dat het goedkoper en sneller is. Benieuwd naar de kosten van echtscheidingsbemiddeling? Lees dan het artikel “Wat kost scheiden?”.

Checklist scheiden

Wilt u weten wat u kunt verwachten wanneer u gaat scheiden? Download dan nu de checklist scheiden en ga na of u overal aan heeft gedacht.

  Aanmelden voor nieuwsbrief


  Door uw gegevens in te vullen gaat u akkoord met ons privacybeleid.

  Meer informatie over scheiden:

  Meer weten?

  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation bij een echtscheiding? Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan met een van onze mediators in Breda.

  Gratis kennismakingsgesprek aanvragen