Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Mediation voor bedrijven

Problemen van vandaag zullen alleen worden opgelost als we besluiten ons te richten op morgen.

Melchior Mediations & Conflictmanagement

Melchior Mediations & Conflictmanagement is een onafhankelijke specialist op het gebied van particuliere en zakelijke conflictbemiddeling. Wij opereren in heel Nederland, België en Luxemburg en staan ingeschreven bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Onze specialisaties zijn mediation en conflictmanagement.

Bij Melchior Mediations:

  • staat integriteit hoog in het vaandel
  • hebben we jarenlange ervaring met zakelijke conflicten
  • zijn we deskundig op financieel en fiscaal gebied
  • zijn we deskundig op het psychologische vlak

Mediation

Als bedrijf kunt u te maken krijgen met verschillende soorten conflicten die u veel tijd en geld kosten zoals een arbeidsconflict, een bedrijfsconflict, een handelsconflict of interculturele conflicten. Voor dit soort conflicten biedt mediation de oplossing.

Mediation (conflictbemiddeling) is een snelle, informele procedure om conflicten op te lossen zonder verstrikt te raken in juridische procedures. Onder deskundige begeleiding wordt naar een oplossing van het zakelijk conflict gezocht. De partijen gaan vrijwillig de procedure in en kunnen desgewenst tussentijds uitstappen.

Het grootste voordeel van mediation is dat alle betrokken partijen achter de uiteindelijke oplossing van het conflict staan. Omdat ze zélf op zoek gaan naar een werkbare oplossing, wordt het conflict niet overgedragen aan een arbiter. Mediation geeft ruimte voor het gezamenlijk zoeken naar een win-win resultaat.

Een ander voordeel van mediation zijn de lagere kosten. Mediation leidt vaak snel tot een uitkomst, vaak al binnen enkele gesprekken.

Conflictmanagement

Mediation is een goede methode om conflicten die spelen op te lossen. Het is echter raadzaam om als organisatie of bedrijf een eigen visie en beleid te ontwikkelen op conflictmanagement. Als u proactief omgaat met conflicten, kunt u veel tijd en geld besparen. Tegelijkertijd biedt het ruimte voor ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers.

Ook voor het vormgeven van een dergelijk beleid kunt u bij Melchior Mediations & conflictmanagement terecht. Wij kunnen verder leidinggevenden en medewerkers trainen in conflictvaardigheid, de directie adviseren en begeleiden, besluitvormingsprocessen ondersteunen en begeleiden en als het nodig is ook als arbiter of bindend adviseur optreden.

Jarenlange ervaring

Melchior Mediations & Conflictmanagement is zowel deskundig op financieel, fiscaal en psychologisch vlak. Juist die combinatie maakt dat wij sinds de oprichting in 2000 al meer dan 500 mediations met een goede rating op onze naam hebben staan.

Tot onze klantenkring behoren onder meer de ING-Groep, multinational LEGO, belastingdiensten, accountants, gemeentes, ziekenhuizen, hulporganisaties en consulaten.

Kennisdeling

Oprichter Lei van Roekel van Melchior Mediations heeft in zijn MA-thesis uitgebreid onderzoek gedaan binnen de ING-groep naar de bevindingen van werknemers en managers in conflictsituaties. Geïnteresseerden in dit onderzoek kunnen via downloads een gratis exemplaar aanvragen.

Aanvullende diensten

Naast mediation en conflictmanagement bieden wij verschillende aanvullende diensten, zoals coaching van medewerkers en managers, opleidingen, competentieprofielen en case management (Wet Verbetering Poortwachter). Ook verdergaande professionele hulp is mogelijk zoals inzet van maatschappelijk werk, psycholoog, arbeidsdeskundig advies en juridische en notariële bijstand.

Meer informatie

Benieuwd naar wat Melchior Mediations & conflictbemiddeling in Breda voor u als bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem dan vandaag nog contact op. Wij helpen u graag verder.