Goedkoper dan 2 advocaten
Uurtarief of vaste prijs
Vertrouwelijk en ervaren
Particulier en zakelijk

Mediating

Mediating is een informele, snelle manier van conflictbemiddeling. Voorkom juridische procedures en zoek onder professionele leiding een creatieve oplossing voor uw persoonlijk of zakelijk conflict. Het werkt zelfs in situaties die uitzichtloos lijken!

Gratis intake

Bent u op zoek naar mediating in verband met een arbeidsconflict, echtscheiding, conflict in de privésfeer, handelsconflict of ander soort geschil waar u niet uitkomt? Onze NMI mediators helpen u graag bij het vinden van een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Wij hebben in het verleden al meer dan 500 mediations tot een goed einde gebracht. Neem daarom vandaag nog contact op met Melchior Mediations in Breda en maak een afspraak voor een gratis intake gesprek.

Mediating

Mediating ofwel mediation is de oplossing als u en de andere partij er niet uitkomen. Personen of bedrijven die in een conflictsituatie zitten, zien vaak de oplossing niet meer omdat er sprake is van een verstoorde relatie waardoor het gemeenschappelijk belang naar de achtergrond is verdwenen.

Met mediating zoeken de partijen naar creatieve oplossingen die voor alle betrokkenen acceptabel zijn. Dankzij de onafhankelijke, deskundige derde persoon gaat men weer met elkaar in gesprek en wordt er op een andere manier met elkaar gecommuniceerd. Niet zelden is er na mediation sprake van een duurzaam herstel van de onderlinge relatie.

Wanneer mediating ?

Mediating kan succesvol zijn bij allerlei soorten persoonlijke en zakelijke conflicten en geschillen. Naast de eerder genoemde echtscheiding, arbeidsconflicten en handelsconflicten is het ook effectief bij onder meer:

Familieconflicten
Interculturele conflicten

Voordelen mediating

Niemand zit te wachten op een arbiter en juridische procedures omdat, als het zo ver komt, er meestal sprake is van een winnaar en een verliezer. Mediating kent geen winnaars of verliezers maar gaat voor een win-win situatie. Omdat de oplossing gezamenlijk wordt gezocht en gevonden, is er draagvlak en een basis voor de toekomst.

Mediating is verder vaak snel en effectief waardoor de kosten vele malen lager zijn dan bij juridische procedures. De partijen delen meestal de kosten. In het geval van een arbeidsconflict kan het zijn dan de mediating kosten door de werkgever worden vergoed.

Voorwaarden mediating

Aan het welslagen van mediating is een aantal voorwaarden verbonden. Als hieraan niet voldoende wordt voldaan, zal de mediating niet starten. Het is belangrijk dat beide partijen:

  • vrijwillig deelnemen
  • vrijblijvend deelnemen
  • vertrouwelijk met informatie omgaan
  • de intentie hebben om er met behulp van de mediator uit te komen

Meer informatie

Neem voor meer informatie over mediating contact op met Melchior Mediations in Breda. Wij helpen u graag om uw conflict op een voor alle partijen acceptabele manier op te lossen.