Familieruzie oplossen met mediation

Datum: 24 mei 2018 | Categorie: Mediation

Familieruzie Zet u de eerste stap naar een voor iedereen goede oplossing van een familieconflict?

Familieruzies kunnen langslepende conflicten zijn die hun tol eisen aan alle betrokken familieleden. De ruzies leiden vaak tot grote spanningen en hoogoplopende emoties, waardoor de onderling band beschadigd wordt. Na verloop van tijd wordt het steeds lastiger om het contact met elkaar op te pakken en samen tot een oplossing te komen. Mediation biedt uitkomst in zulke complexe situaties.

Mediation om familieruzies op te lossen

Iemand moet de eerste stap zetten en meestal zien we dan ook dat één van de familieleden contact met ons opneemt. Kiest u ervoor om een familieruzie op te lossen met behulp van mediation, dan vertelt u eerst kort het verhaal aan de mediator.

Vervolgens zal de mediator contact opnemen met het betrokken familielid of de betreffende familieleden, om te peilen of de betrokkenen bereid zijn om een kort gesprek te voeren. Tijdens dat gesprek onderzoekt de mediator hoe groot de kans is om succes te behalen met mediation. Vervolgens maakt u samen de keuze om de familieruzie met mediation op te lossen.

Bij de mediation voeren de betrokken partijen één of meerdere gesprekken onder professionele begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar. Hij/zij streeft ernaar om een win-win situatie te bereiken, met oplossingen waar alle familieleden zich in kunnen vinden. Daarbij wordt rekening gehouden met de gevoelens, emoties en behoeften van alle partijen.

Samen met u en uw familieleden komen we zo tot creatieve oplossingen en heldere afspraken, zodat u de familieruzie op een productieve wijze kunt oplossen en achter u kunt laten.

Verschillende soorten familieconflicten

Mediation kan helpen bij verschillende soorten familieconflicten. Zo zijn er mogelijkheden voor onder andere:

  • Familieruzies rondom de verdeling van een erfenis
  • Ruzies over de zorg voor een familielid
  • Conflicten tussen (schoon)ouders en kinderen
  • Conflicten tussen grootouders en kleinkinderen
  • Ruzies tussen kinderen onderling
  • Conflicten met ooms, tantes, neven of nichten

De voordelen van mediation

Door te kiezen voor mediation werkt u samen met de betrokken familieleden actief aan een oplossing. Zo voorkomt u dat de familieruzie steeds verder escaleert en het contact over tijd heen steeds slechter wordt.

Mediation is daarbij goedkoper dan eventuele juridische procedures wanneer de ruzie hoog opgelopen is. U vermijdt de inzet van dure advocaten aan weerszijden en komt samen met de mediator tot een oplossing die aansluit bij alle partijen. Mediation bij familieruzies is efficiënt, snel en biedt meer kans om de familieband weer op gezonde wijze aan te sterken.

Meer informatie over het oplossen van familieruzies

Wilt u meer weten over het oplossen van familieruzies met behulp van mediation? Lees meer over de voordelen, voorwaarden en onze mediators op onze pagina over familieconflicten of neem direct contact met ons op.