Lei van Roekel en Paulette van Diesen jureren bij The Business Mediation Competition november 2016 in Amsterdam

Datum: 25 november 2016 | Categorie: Mediation

Centrum voor Conflicthantering

Lei van Roekel en Paulette van Diessen, mediators van Melchior Mediations, vonden het zeer inspirerend om een bijdrage te leveren aan het leerproces van de enthousiaste jonge rechtenstudenten die meededen aan The Business Mediation Competition. Het niveau dat werd neergezet in de mediationsessies was erg hoog en het “Havard onderhandel model” kwam goed uit de verf.

De Business Mediation Competition in Nederland is geïnspireerd op het internationale event dat in februari 2017 al voor de twaalfde keer in Parijs plaatsvindt. De winnaars van de competitie in Amsterdam gaan dit meemaken want de hoofdprijs is een gegarandeerde plek bij dit prestigieuze, internationale evenement in Parijs.

Studenten onderhandelen over een case van een zakelijk conflict

Anders dan de titel deed vermoeden waren het niet de mediators die de competitie met elkaar aangingen, maar teams van studenten van verschillende universiteiten. Zij onderhandelden in een aantal rondes met elkaar over een real life case van een zakelijk conflict. Zij deden dit onder leiding van een mediator. Een studententeam vertegenwoordigde in een ronde de eisende of de verwerende partij in het conflict. De prestaties van de tams werden beoordeeld door de juryleden. Zowel de mediators als de juryleden waren professionele mediators. Hierdoor werden de studenten in de gelegenheid gesteld om kennis te maken met onderhandelen in een mediationsetting.

Winnen is leuk, maar daar ging het niet alleen om. Het ging om de studenten die gingen onderhandelen, samenwerken, strategieën volgden en luisterden, zowel naar de cliënt als naar de wederpartij.

Let’s mediate!!!