Bent u ondernemer en wilt u scheiden?

Datum: 13 september 2017 | Categorie: Echtscheiding, Mediation, Zakelijk conflict

Ondernemer en scheiden

Heeft u (samen met uw partner) een onderneming en wilt u scheiden? Zorg dan dat u goed uitzoekt wat de gevolgen van de echtscheiding kunnen zijn voor u en uw onderneming. Want een echtscheiding betekent in dit geval dat u zowel privé als zakelijk uit elkaar gaat. Vooral op financieel gebied kan er hierdoor een hoop veranderen.

Scheiden met een onderneming kan in verschillende vormen voorkomen:

  • Eén van u heeft een onderneming.
  • U heeft samen een onderneming.
  • U heeft beiden, afzonderlijk van elkaar, een onderneming.

Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan moet ook het bedrijf worden verdeeld. Hiervoor wordt gekeken naar de activa en passiva. Vervolgens moet de één de ander uitkopen.

Hoe gemakkelijk u uw scheiding kunt regelen is onder andere afhankelijk van de rechtsvorm van uw bedrijf. Lees hierover meer in onderstaande artikelen.

Onderneming en scheiding

Wanneer u een eigen ondernemings heeft is een echtscheiding vaak een ingewikkeld proces. Er moet van alles worden uitgezocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinder- en partneralimentatie en uw pensioen. Een mediator kan u helpen bij het begeleiden van dit proces en bij het schakelen met uw accountant, adviseur en/of fiscalist.

Lees meer over scheiden in onderstaande artikelen.

Mediation bij echtscheiding met eigen bedrijf

Lei van Roekel is de aangewezen mediator voor mensen met een eigen onderneming die willen scheiden. Lei was vanaf aanvang betrokken bij de introductie van mediation in Nederland doordat hij als mediator betrokken was bij ‘Mediation naast Rechtspraak’ projecten in Arnhem, Breda en Roermond. Inmiddels heeft hij jarenlange ervaring in het bemiddelen bij complexe vraagstukken met diverse belangen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van mediation voor ondernemers die willen scheiden? Vraag nu een kennismakingsgesprek (3 kwartier) aan met onze mediators in Breda.

Gratis kennismakingsgesprek aanvragen